Καλφακάκου Ρία

http://static-enet.toolip.gr/resources/2014-03/4-5-2-thumb-large.jpghttp://static-enet.toolip.gr/resources/2014-03/4-5-2-thumb-large.jpg

Από μια τυχαία αναφορά έμαθα πως θα ψηφίσεις Ποτάμι. Ένα κόμμα που δημιουργήθηκε από το κίτρινο έντυπο του Θέμη Αναστασιάδη, που οι φήμες τον έφερναν κομιστή της γνωστής κασέτας και κάποιων διαφυγόντων εκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό. Το έντυπό του, το "Πρώτο Θέμα", αφιέρωσε 18 σελίδες στο Ποτάμι, μια μέρα μετά τις εξαγγελίες Θεοδωράκη. Ένα κόμμα χωρίς μέλη και κρατική χρηματοδότηση, που όμως εμφανίζεται να έχει επαρκή οικονομικά για προεκλογική εκστρατεία και κάποιους άγνωστους χρηματοδότες.
Ένα κόμμα που δημιουργήθηκε σαν ανάχωμα ανάμεσα στη Δεξιά και την Αριστερά, για να συγκρατήσει τους δυσαρεστημένους κεντροαριστερούς και μικρομεσαίους που κινούνταν προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ένα κόμμα χωρίς ιδεολογία, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς αρχές. Ένα κόμμα που έγινε με τις ευλογίες του συστήματος, της Δεξιάς, του μεγάλου κεφαλαίου, για να αναπληρώσει το κενό που αφήνουν το καταρρέον ΠΑΣΟΚ και η αποδυναμωμένη ΔΗΜ.ΑΡ., δηλαδή ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα που αποδέχτηκε τον δεξιό νεοφιλελευθερισμό και αθέτησε το κοινωνικό συμβόλαιο και ένα κόμμα της ευρύτερης Αριστεράς που πληρώνει τις παλινωδίες του στις βασικές αντιθέσεις της εποχής και τη συμμετοχή του στη συγκυβέρνηση.
Ένα κόμμα που προβάλλεται υπέρμετρα από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ. Ένα κόμμα που θα είναι ο επόμενος σύμμαχος του Σαμαρά, ο οποίος ελπίζει να αποδυναμώσει την Αριστερά, για να ξανακυβερνήσει και να ολοκληρώσει το καταστροφικό του έργο. Τι σχέση έχεις εσύ με ένα τέτοιο κόμμα; Τι σχέση έχεις εσύ με τις κουλτουριάρες κυρίες του Κολωνακίου, που δεν μπορούν να ψηφίσουν την άξεστη Ν.Δ. του Σαμαρά, βλέπουν με αποστροφή τον ΣΥΡΙΖΑ, που απειλεί τα ταξικά τους συμφέροντα, και ένα θολό Ποτάμι (κάτι σαν τον Μπουτάρη ή τον Καμίνη, με λίγο Μνημόνιο και λίγο κοινωνικό φιλελευθερισμό) τους είναι κάτι οικείο και αποδεκτό;
Τι κοινό έχεις εσύ με κάποιους επαρμένους μεσοαστούς, που πιστεύουν πως καθορίζουν τις τύχες της οικονομίας και της χώρας; Που φαντασιώνονται πως το μπλοκ εξουσίας παίρνει σοβαρά υπόψη του τη γνώμη τους και νιώθουν υποχρεωμένοι να στηρίζουν τις επιλογές της άρχουσας τάξης, κι ας τους έχει απαξιώσει οικονομικό και κοινωνικά; Που επειδή πήγαν στα ίδια σχολεία με γόνους γνωστών οικογενειών και έκαναν διακοπές στα γνωστά θέρετρα της μεγαλοαστικής τάξης, πίστεψαν πως μοιράζονται την εξουσία μαζί της;
Αυτά τα κόμματα μιας χρήσης, που χρησιμοποιούνται από την άρχουσα τάξη ή διεθνή συμφέροντα με ένα συγκεκριμένο στόχο κάθε φορά και εξαφανίζονται μόλις τον πετύχουν, τα θεωρώ άκρως επικίνδυνα.
Θυμήσου την ΠΟΛ.ΑΝ. του Σαμαρά και την εθνικιστική και εθνικά επιζήμια πολιτική της στο Μακεδονικό. Είμαι σίγουρη πως θα αναθεωρήσεις και θα ψηφίσεις την Αριστερά, που εκφράζει τα συμφέροντά σου ως εργαζόμενη, αλλά και τις απόψεις σου για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

 http://www.avgi.gr