Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Να τους πάρουμε τις ελληνικές σημαίες. Δεν τους ανήκουν. Είναι δικές μας…


Του Παναγιώτη Κουτσουλέλου

 
Έχουμε συνηθίσει να τους βλέπουμε να κινούνται ομαδικά και συντεταγμένα στους δρόμους, φορώντας μαύρα μπλουζάκια με φασιστικά σύμβολα και συχνά – πυκνά να λοξοδρομούν προκειμένου να ξυλοφορτώσουν κάποιον μεμονωμένο αλλοδαπό με σκούρα επιδερμίδα, που είχε την ατυχία να βρεθεί στο διάβα τους. Κύριο χαρακτηριστικό τους επίσης είναι να κραδαίνουν λοστάρια που φέρουν την ελληνική σημαία, που από το μέγεθός τους εύκολα κρίνει κανείς, ότι κάθε άλλο παρά ο σκοπός τους είναι για να εξυπηρετήσουν την προβολή του εθνικού μας συμβόλου. Σε κάθε ευκαιρία κομπάζουν για τον ελληνισμό, την Ελλάδα, τους ένδοξους προγόνους μας, τον ορθόδοξο χριστιανισμό και τα εθνικά μας δίκαια.- Πρόκειται φυσικά για τα μέλη και τους οπαδούς της Χρυσής Αυγής, που απολαμβάνουν πλέον να προτιμώνται εκλογικά από μία σημαντική μερίδα του ελληνικού λαού και να εκπροσωπούνται στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Όμως τι σχέση μπορεί να έχει η Χρυσή Αυγή με τον πατριωτισμό των ελλήνων ή ακόμη και με τον ελληνικό εθνικισμό, τον χριστιανισμό και με την υπεράσπιση της εθνικής μας ανεξαρτησίας; Η απάντηση, ως απόρροια στοιχειώδους μελέτης του χρυσαυγίτικου φαινομένου είναι μονολεκτική : ΚΑΜΙΑ.

Η παράταξη αυτή αποτελεί, σύμφωνα όχι μόνον με τα δικά της έγγραφα ντοκουμέντα αλλά και με την επωνυμία της, μόρφωμα που οι ρίζες του ανάγονται στον μυστικιστικό χαρακτήρα του γερμανικού εθνικοσοσιαλισμού, πράγμα το οποίο της προσδίδει αμιγώς ναζιστικό χαρακτήρα. Το βασικό της σύνθημα «Αίμα και Τιμή» παραπέμπει ευθέως σε πρότυπα εντελώς ξένα και ασύνδετα με την ελληνική παράδοση, λαμβανομένου υπόψη ότι ειδικότερα το «αίμα» αφορά αυτό της «αρίας φυλής», που προορίζεται, με βάση σκοτεινές αποκρυφιστικές προφητείες, να επικρατήσει στον πλανήτη. Ο χαρακτήρας αυτός του ναζιστικού μορφώματος ουδεμία σχέση έχει με τον παραδοσιακό ελληνικό εθνικισμό, του οποίου η θεωρία δεν εδράζεται στην καθαρότητα του αίματος, αλλά στο κριτήριο της πολιτιστικής υπεροχής του ελληνικού πολιτισμού, διαχρονικά, έναντι των άλλων πολιτισμών. Ουδεμία επίσης σχέση έχει με τον οικουμενικό χαρακτήρα του χριστιανισμού, ως παγκόσμιας θρησκείας, που επιθυμεί να φέρει στους κόλπους του κάθε άνθρωπο, ανεξάρτητα από την φυλετική του καταγωγή ή τις πολιτιστικές και πολιτισμικές του ιδιαιτερότητες.

Όπως είναι φυσικό το ναζιστικό αυτό μόρφωμα, ουδεμία, επίσης, σχέση έχει με τα πατριωτικά αισθήματα και τους αγώνες του ελληνικού λαού για την προάσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας. Τούτο εύκολα συμπεραίνεται να λάβει, μεταξύ άλλων, και ότι:
  • Επικαλείται και τιμά ως πανάξιους πολιτικούς του προγόνους, όχι αυτούς που αντιστάθηκαν ενάντια στην τριπλή κατοχή, που υπέστη η χώρα μας κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο (Ε.Α.Μ. – Ε.Λ.Α.Σ.), αλλά τους συνεργάτες των στυγερών κατακτητών (δωσίλογους και γερμανοτσολιάδες)
  • Θαυμάζει και μνημονεύει τους επιτελάρχες της ελληνικής χούντας (1967-1974), οι οποίοι καθοριστικά συνέβαλαν, με την προδοτική τους συμπεριφορά, στην κατάληψη και κατοχή της Κύπρου από τον Αττίλα
  • Αποφεύγει σα το διάολο το λιβάνι κάθε δημόσια συζήτηση σχετική με αξιώσεις του ελληνικού λαού κατά του γερμανικού κράτους για τις πολεμικές αποζημιώσεις και την επιστροφή του κατοχικού δανείου

Είναι συνεπώς προφανές και σαφές ότι το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, ουδεμία σχέση έχει με τις ιδεολογικές ή θρησκευτικές παραδόσεις του ελληνισμού και κυρίως ουδεμία σχέση έχει με τον πατριωτισμό και τους αγώνες των ελλήνων για εθνική ανεξαρτησία.

Η πρόσφατη ιστορία, τόσο με την συγκρότηση και την δράση του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα κατά την περίοδο 1941-44, όσο και με τους αντιαποικιακούς αγώνες για την απελευθέρωση της Κύπρου, έχει περίτρανα αποδείξει, ότι η ελληνική αριστερά γιγαντώθηκε και έγινε ευρύτερα αποδεκτή, επειδή ακριβώς έφερε τόσο την πρωτοβουλία, όσο και το βάρος των εθνικών αυτών αγώνων. Παλεύοντας, με τον λαό για τον λαό, για εθνική ανεξαρτησία, έθετε παράλληλα τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον, όπου θα επικρατούσε η κοινωνική δικαιοσύνη και η λαϊκή κυριαρχία. Κατά τον τρόπο αυτόν η ελληνική αριστερά δημιούργησε την δική της παράδοση που προωθούσε έναν συνεχή αγώνα με εθνική μορφή και ταξικό περιεχόμενο. Παράδοση που, αν δεν ενδυναμώθηκε, διατηρήθηκε και εμπλουτίσθηκε στην συνέχεια, παρά την φυσική εξόντωση και γενικότερα τις απηνείς διώξεις, που υπέστησαν αδιαμαρτύρητα οι αγωνιστές της.

Σήμερα, που οι μνημονιακές πολιτικές, πέρα από την καταβαράθρωση των κοινωνικών και πολιτικών μας δικαιωμάτων, αμφισβητούν πλήρως και εμπράκτως τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα, αποτελεί ιστορική απαίτηση για την ελληνική αριστερά και συγκεκριμένα πλέον για τον πολιτικό φορέα – ελπίδα των λαϊκών κοινωνικών στρωμάτων, τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να συνεχίσει την παράδοση αυτήν. Απαιτείται να πάρει εκείνες τις πολιτικές πρωτοβουλίες και προγραμματικές δράσεις, που θα αναδεικνύουν τα εθνικά μας θέματα, θα συμβάλλουν στην απεξάρτηση της χώρας μας από τα δεσμά του ιμπεριαλισμού και θα κατοχυρώνουν και θα καταξιώνουν τον εθνικό μας χώρο. Απαιτείται με λίγα λόγια ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να αναδειχθεί σε αναντικατάστατη πατριωτική πολιτική δύναμη, που θα δίνει τις μάχες της με τα λαϊκά κοινωνικά στρώματα για τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας. Με τον τρόπο αυτό καλείται ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., μαζί με όλους εμάς που συμμετέχουμε στο λαϊκό κίνημα να πάρουμε τις ελληνικές σημαίες από τον ξενόφερτο εσμό της παράταξης της κοπριάς και του αίματος και να τις κρατήσουμε επειδή μας ανήκουν…………………

Κριεκούκι 26η Ιουλίου 2013
Παναγιώτης Κουτσουλέλος
Μέλος Π.Γ. της Ο.Μ. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μάνδρας Ειδυλλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου